Međunarodni dan sestrinstva

Hrvatska komora medicinskih sestara u suradnji sa sindikatom i stručnim udrugama u sestrinstvu organizira obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva 12.5.2022.

Obilježavanje će započeti javno-zdravstvenom akcijom koja će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića od 9 do 13 sati. U sklopu javno-zdravstvene akcije svoje aktivnosti će predstaviti stručne udruge u sestrinstvu. Medicinske sestre i tehničari će građanima mjeriti tlak, šećer, indeks tjelesne mase, educirat će ih o njezi kože, prevenciji neuroloških bolesti, prevenciji hipertenzije, radu hitnih službi i defibrilaciji, o upalnim bolestima crijeva i preventivnim programima ranog otkrivanja raka debelog crijeva. Također će promovirati i prezentirati svoj rad, s posebnim osvrtom na važnost obrazovanja medicinskih sestara i tehničara.

U 10 sati održat će se tematska sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora. Obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva nastavit će se kratkim programom u 16 sati u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a. U okviru programa nastupit će Zbor medicinskih sestara Lucerna Opće bolnice Koprivnica, a nazočnima će se obratiti i ministar zdravstva Vili Beroš.


Poštovane kolegice, poštovani kolege,

Hrvatska komora medicinskih sestara u suradnji sa sindikatom istrudnim udrugama sestrinstvu organizira obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva kratkim svečanim programom. Obilježavanje će se održati 12. svibnja 2022. s početkom u 16 sati u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a, Zagreb.

Pozivamo Vas da svojim dolaskom podrZite svedano obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva.

Radujemo se Vašem dolasku.

S poštovanjem,

Mario Gazić, magistar sestrinstva
Predsjednik HKMS